A Ryanair is járatot indít a Kanári-szigetekre Budapestről

Las Canteras, Las Palmas, Kanári-szigetek
Vágólapra másolva!
Örömhírrel szolgált a Ryanair a Kanári-szigetek szerelemeseinek: áprilistól heti járatot indít Gran Canáriára. Ma elindult az ír fapados első gépe az izraeli Ovdába is.
Vágólapra másolva!

A Ryanair korábban nem vállalt be hosszabb járatokat egzotikus célpontokra Budapestről. Ezért is okozott meglepetést, hogy nyomába ered a már egy ideje ezzel kísérletező Wizz Airnek, amely épp október 30-tól indította be heti két járatát a Kanári-szigetekre. Míg azonban a magyar kötődésű légitársaság Tenerifét választotta célpontnak, az írek a másik nagy szigetet, Gran Canariát célozzák meg.

A Las Canteras strand Las Palmasban, Gran Canaria fővárosában Forrás: Gaál Csaba

A magyar utazók körében talán Tenerife az ismertebb, hiszen sok magyar utazási iroda inkább oda szervezett utakat eddig. Gran Canaria azonban szintén jó adottságokkal rendelkezik, sőt még a két vulkanikus sziget szerkezete is hasonló: a pár fokkal hűvösebb és felhősebb északon vannak a régi spanyol városkák, míg a naposabb déli parton sorakoznak az üdülőtelepek. Gran Canariáról itt olvashatja korábbi beszámolónkat.

Beindulhat az árverseny

Nagy kérdés, hogy a Ryanair milyen áron kínálja majd a közvetlen járatát a Spanyolországhoz tartozó szigetre (ezt egyelőre nem jelentette be). A Wizz Air ugyanis - a járatindítási akciót leszámítva, amikor oda-vissza 30-35 ezerért is ki lehetett fogni jegyeket – igen drágán repíti Tenerifére az utasokat:

50-60 ezer forint alatt most nem lehet megúszni egy fordulót,

de jellemzően még drágábban, és ebben még csak egy kis kézipoggyász van benne. A Ryanairnél a 10 kilós kisbőröndön felül még egy kisebb táskát is fel lehet vinni a fedélzetre, és átszállással most is meg lehet járni velük Gran Canariát 30-50 ezer forintért.

A Ryanair szeptember végén tette közzé nyári menetrendjét, akkor még nem volt szó a Kanári-szigetekről. Azóta Korfut is bevette a nyári úti célok közé.

Új járat a Vörös-tengerhez

Az ír fapados társaság szerdától heti két járatot indít az izraeli Ovdába is, amely a Vörös-tenger partján lévő üdülővárostól Eilattól 60 kilométerre található.

A járat egyelőre nem lehet túl telített,

mert 10 ezer forint alatt több napra is lehet találni jegyet egy irányba, ráadásul a Ryanair a járatindítás megünneplésére már 2999 forintért is kínál jegyeket decemberre és januárra. Az izraeli útvonal egyelőre nem szerepel a nyári menetrendben sem, így kérdéses a további sorsa.