Durva légörvénybe került az Air Canada repülőgépe

Turbulencia
Vágólapra másolva!
Ijesztő pillanatokat éltek át az utasok az Air Canada légitársaság egyik Sanghajból Torontóba tartó járatán: 21-en megsérültek, mert a repülőgép erős légörvénybe került.
Vágólapra másolva!

A kanadai légitársaság csütörtökön számolt be a szerdai esetről. Egyesek kiestek az ülésükből, mindenfelé "repkedtek" a kézipoggyászok és az üdítősdobozok - erről számoltak be az AC88-as járat utasai a médiának, miután gépük kényszerleszállást hajtott végre a nyugat-kanadai Calgaryban a sérültek ellátása végett. Többeket kórházba kellett vinni.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

Nem kötötték be az övüket

A calgary-i tűzoltóság egyik szóvivője a The Canadian Press című lapot arról tájékoztatta, hogy a szerencsétlenül járt utasok - akiknek nagy része kínai állampolgár - nyak- és hátsérüléseket szenvedtek, de senki nincs életveszélyben. Az egyik utas a National Post című kanadai lapnak azt mondta, hogy a sérültek többsége nem kötötte be biztonsági övét, holott a turbulencia idején végig világított az erre utasító jelzés.

- mondta a nő.

A fedélzet a légörvény után Forrás: Aviation Herald/Xinyi Li Pho

A Boeing 777-es repülőgépen 332 utas és 19 tagú személyzet tartózkodott. Az alábbi videón az látható, ahogy a sérült utasokat elszállítják a repülőtéren.