Mínusz 10 fok Rióban

Rio Ice Bar
Clients toast beside an ice image of Christ the Redeemer at the Rio Ice Bar, a bar entirely made out of ice with a room temperature of minus 15 degrees Celsius, in Rio de Janeiro, Brazil on February 13, 2016. AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA / AFP / VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
A brazil város legújabb nevezetessége egy jégbár.
Vágólapra másolva!

Odakint a hőségben az építőmunkások izzadnak, amint az utolsó simításokat végzik a közelgő nyári olimpia előtt, Rio de Janeiro legújabb bárjában azonban nagykabát és kesztyű kell a betérő vendégeknek. A Rio Ice Barban ugyanis mínusz 10-15 fok a hőmérséklet, hogy ne olvadjon el az a 130 tonna jég, amelyből épült.

40 fokos különbség

A brazilok állítólag őrült hidegen szeretik a sört, de a kocsma ezt az őrültséget új szintre emeli. Jégbárok már másfelé is nyíltak a világon, ám

ez az első, amely trópusi környezetben működik.

Rióban ezekben a napokban 30 fok közelében van a hőmérséklet, így igen nagy változást kell elviselnie annak, aki belép oda.

A háttérben a Megváltó Krisztus szobra jégből Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

Az új nevezetesség Rio egyik jómódú, part menti külvárosában, Barra da Tijucában található, és egy szupermarketlánc építette.

idézi a Yahoo News Jose Rafael Vazquezt, a Prezunic áruházlánc vezérigazgatóját. „A nagy különbség az a mókás dolog, hogy ezt egy olyan városban csináljuk, mint Rio."

A belépés a bárba meghívásos alapon történik. Azok a vásárlók kapnak meghívót, aki körülbelül 15 dollár (4400 forint) értékben vesznek abból a sörből, amelynek gyártója szponzorálja a bárt.

Akklimatizálódnak a vendégek

A vendégek érkezéskor kabátot és kesztyűt kapnak, és előbb öt percre egy plusz 17 fokos szobába mennek. Ezután léphetnek be a kék és lila színekben pompázó bárba, ahol

a székek, a kanapék és az asztalok is jégből vannak,

sőt Rio két látványossága, a Krisztus-szobor és a Cukorsüveg-hegy is abból van kifaragva. Az Olimpiai Park mellett fekvő kocsmában egyszerre húszan tartózkodhatnak.

A vendégek meleg holmit kapnak a belépéskor Forrás: AFP/Vanderlei Almeida
A személyzetnek is jól be kell öltözni Forrás: AFP/Vanderlei Almeida
Az ital garantáltan hideg lesz Forrás: AFP/Vanderlei Almeida
Itt minden jégből van Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

Szavazzon!

Ön kipróbálná a jégbárt?