Leszállították a muszlim nőket, mert csúnyán néztek

lifenight, Ilyen az ideális muszlim nő
Vágólapra másolva!
Két muszlim nőt szállítottak le a JetBlue légitársaság Boston és Los Angeles között közlekedő 487-es járatáról, mert a légiutas-kísérőnek nem tetszett, ahogy a nők néztek. A légitársaság állásfoglalása szerint munkatársuk az előírásoknak megfelelően járt el.
Vágólapra másolva!

A Daily Mail híradása szerint a személyzet egyik tagja már Bostonban jelezte a kapitánynak, hogy gyanúsnak tartja a két muszlim nőt, ennek ellenére a gép felszállt, és mindenféle probléma nélkül eljutott Los Angelesbe.

A légiutas-kísérőnek nem tetszett a nők tekintete – a kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Itt azonban rendőrök szálltak fel a gépre, megkérték a két muszlim nőt, hogy a kézipoggyászukkal együtt tartsanak velük. Az esetről az egyik utas videót készített, amit egy barátja fel is tett a Youtube-ra. Az utas beszámolója szerint a nők csendben beszélgettek és filmet néztek, a légiutas-kísérő reakciója abszolút eltúlzottnak tűnt számára.

A filmezés biztonsági kockázatot jelenthet

A videót készítő utas hallotta, amint

a légiutas-kísérő mellékesen megemlítette egy munkatársának, hogy nem szereti, ha bámulják.

Nem tűnt ijedtnek vagy zavartnak, inkább önelégült volt. Aztán landolás után bejelentette, hogy a hatóságok átvizsgálják a gépet, és mindenki maradjon a helyén, becsatolt övekkel.

A JetBlue állásfoglalása szerint az egyik nő videót készített a repülés közben zajló eseményekről, ami biztonsági kockázatot jelenthet.

A JetBlue egyik járata, a kép illusztráció Forrás: Wikipedia/Tony Hisgett

„A JetBlue szolgáltatásait évente több mint 35 millió, különféle háttérrel rendelkező, más-más kultúrából érkező utas veszi igénybe incidens nélkül – áll a JetBlue nyilatkozatában. – Munkatársaink számára

a biztonság abszolút elsőbbséget élvez,

hozzátartozik a munkájukhoz, hogy figyeljenek arra, nem filmezi vagy fényképezi-e valaki a repülés közben történteket vagy a repülő fedélzetét. Ha egy munkatárs úgy gondolja, ilyesmi történik, jelentheti az esetet a további vizsgálat érdekében.”