Újranyitják az élményparkot, ahol halálos baleset történt

Dreamworld Horizontal Media gather at the Dreamworld theme park on Gold Coast on October 25, 2016, after four people were killed when a park ride malfunctioned.
Four people were killed at a theme park on Australia's popular Gold Coast on October 25, polic
Megint kinyit a Dreamworld
Vágólapra másolva!
December 10-én nyitja meg ismét a kapuit az ausztráliai Dreamworld élménypark, amelynek vízi hullámvasútján négy ember vesztette életét októberben.
Vágólapra másolva!

Az október 25-i balesetben a Thunder River Rapids nevű attrakció sebes zuhatagokon végigrobogó csónakjainak egyike felborult, a benne tartózkodók közül két felnőtt kirepült, két másik pedig a vontatókötél alá szorult. A 32-42 éves áldozatok - két férfi és két nő - közül senkit sem sikerült megmenteni. A Queensland állambeli Gold Coaston működő élményparkot bezárták a tragédiát követően.

Biztonságosak az eszközök

A Dreamworld vezérigazgatója, Craig Davidson szerdai közlése szerint december 10-én az élménypark és a szomszédos WhiteWater World nevű létesítmény is megnyitja a kapuit, miután a többszintű, belső és külső szakértők által végzett vizsgálatok, valamint az ausztrál munkavédelmi hatóságok is igazolták, hogy az egyes attrakciók teljes biztonsággal használhatóak. Az élménypark egyelőre csak az eszközök egy részét fogja működtetni.

Megint kinyit a Dreamworld Forrás: AFP/Tertius Pickard

Lebontják a hullámvasutat

A cég már korábban közölte, hogy a Thunder River Rapids hullámvasutat az áldozatok emléke előtti tiszteletből lebontják, és az elhunytak hozzátartozóival konzultálva méltó, állandó emlékművet is állítanak a baleset áldozatainak.

Még tart a vizsgálat

A halálozások ügyében még tart a halottkémi vizsgálat. A vidámparkot akár 3 millió ausztrál dollár (654 millió forint) pénzbírsággal, vezetőit pedig öt évig terjedő börtönnel sújthatják, ha bebizonyosodik, hogy bűnös hanyagság történt.