A Wizz Air jobb a Ryanairnél, de rosszabb az EasyJetnél

Easyjet, Wizzair, Ryanair fapados
Ferihegy
Budapest, 2008. szeptember 23. A Ferihegy I. repülőtéren parkoló fapados légitársaságok - EasyJet, Wizzair és Ryanair - repülőgépei. MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Vágólapra másolva!
Egy brit fogyasztói csoport értékelte a légitársaságokat.
Vágólapra másolva!

A Turkish Airlines végzett az első helyen abban a felmérésben, amelyben a Which? fogyasztóvédelmi csoport tagjai értékelték különböző kategóriák alapján a légitársaságokat a rövid járatok szegmensében.

A listán a fapados társaságok egyáltalán nem szerepeltek rosszul:

a Jet2 például az ötödik lett. A Wizz Air az értékelt 23 társaságból a 17. lett, ezzel megelőzte riválisát, a Ryanairt, de lemaradt az EasyJettől. Az utolsó a spanyol Vueling lett.

A legjobb öt légitársaság (rövid járatok)

1. Turkish Airlines
2. Aurigny Air Services
3. Icelandair
4. SAS
5. Jet2

A három nagy fapados légitársaság Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A hosszú járatokat üzemeltető légitársaságok közül a Singapore Airlines vitte el a trófeát, amelyet az Emirates és a KLM követett. Az utolsó ebben a kategóriában a United Airlines lett.

A legjobb öt légitársaság (hosszú járatok)

1. Singapore Airlines
2. Emirates
3. KLM
4. Qatar Airways
5. Virgin Atlantic

A felmérésben több mint 7500 ember vett részt, és olyan alkategóriákban osztályozták a légitársaságokat, mint az ülések kényelme, a kiszolgálás minősége vagy a pontosság. A Which? fogyasztóvédelmi magazint 1957-ban alapították az Egyesült Királyságban, jelenleg több mint 680 ezer előfizető tagja van, és több mint 335 ezer online előfizetője.

A teljes és részletes listát itt megnézheti.

Szavazzon!

Ön szerint melyik a legjobb a három nagy fapados cég közül?