Kényszerleszállás pisiszünet miatt

openskies
Vágólapra másolva!
A Newarkból Párizsba tartó gépen minden vécé elromlott.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre Írországban egy Newarkból Párizsba tartó utasszállító, mert minden vécé elromlott a fedélzeten. Az Open Skies Boeing 767-300 típusú repülője, amelyen 172 utas tartózkodott, 600 kilométerre járt Írországtól délnyugatra, amikor pilóta jelezte a légi irányítóknak, hogy a fedélzeten lévő összes mosdó működésképtelenné vált, és hogy az utasoknak sürgősen vécére kell menniük.

ismerte el a pilóta a toronynak, aki emellett azt is kérte, hogy álljanak készenlétben a vécészerelők az érkezéskor – írja az Irish Mirror.

A járat útvonala Forrás: Flightaware

A repülő nem sokkal reggel 7.30 után szállt le hétfőn az Írország nyugati részén lévő Shannon repülőterén. Ott egyből a terminálhoz gurult, ahol már várták a szerelők. Miután az utasok elvégezték a dolgukat a repülőtér mosdóiban, visszaszálltak gépre, amely 9.38-kor folytatta útját Párizs Orly repülőterére.

Volt már ilyen

Bármilyen ritka, nem ez volt az első eset, hogy egy repülő a vécék meghibásodása miatt szállt le Shannonban. 2013 augusztusában a Lufthansa Los Angelesből Münchenbe tartó járata hasonló okokból tett kitérőt az ír városba. 2007 júniusában pedig a Continental Amszterdamból Newarkba tartó gép szállt le ott,

mert a vécé eldugult, és óriási bűz volt a fedélzeten.