Megnyílt Kína legmagasabb kilátója

Sanghaj shanghai tower kilátás
This picture taken from high in the Shanghai Tower shows a view of Puxi, Huangpu River and the Lujiazui Financial District with the Jinmao Tower, left, the World Financial Center, right, and other skyscrapers and high-rise buildings in Pudong in Shanghai, China, 14 May 2017.
Vágólapra másolva!
Majdnem 600 méterről lehet lenézni Sanghajra.
Vágólapra másolva!

A Shanghai Tower Kína legmagasabb épülete a maga 632 méterével, és a világon is a második legmagasabb a dubaji Burdzs Kalifa után, amely 828 méterrel tartja a rekordot. A 2015-ben befejezett épületben található a világ leggyorsabb liftje, amelynek maximális sebessége 74 km/h.

Sanghaj üzleti negyede, a Lucsiacuj. A Shanghai Tower a jobb oldalon látható. Bár a bal oldalon az Oriental Pearl tévétorony magasabbnak látszik, az valójában csak 468 méter az antennával együtt. Forrás: AFP/Imaginechina/Guo hui

Ez minden bizonnyal jól majd azoknak, akik meg szeretnék látogatni a most átadott kilátót, amelynek neve Summit 632. A kilátó a 128 emeletes épület 125. és 126. szintjén helyezkedik el, 583,4 méteres magasságban, és lélegzetelállító látványt nyújt Sanghaj felhőkarcolóira.

Kilátás a Shanghai Tower tetejéről Forrás: AFP/Imaginechina/Chen Guanglin