Lelőttek egy idős spanyol nőt a brazil rendőrök

Spanyol turistát lelőttek Brazíliában
Policemen stand guard at the entrance of Miguel Couto Hospital where a Spanish tourist was taken after being shot dead accidentally by police while visiting Rocinha favela in Rio de Janeiro, Brazil, on October 23, 2017. Police in Rio de Janeiro said Monday they accidentally shot dead a Spanish tourist who was visiting a violent favela slum where earlier two officers had been wounded. / AFP PHOTO / Mauro PIMENTEL
Vágólapra másolva!
Persze csak véletlenül.
Vágólapra másolva!

Lelőttek a rendőrök egy 67 éves spanyol nőt Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében, mert nem állt meg a rendőrségi útakadálynál. María Esperanza Ruiz Jiménez egy olasz turistával és egy idegenvezetővel autózott a brazil város Rocinha nevű favelájába, amikor a lövések eldördültek.

Ő már a harmadik turista, akit egy éven belül lelőttek Rio faveláiban.

A brazil városban egyre rosszabb a közbiztonság. Rocinhába például egy hónapja küldték be a hadsereget, hogy megfékezze a rivális drogbandák közötti véres leszámolásokat. Ez azonban egyelőre nem sikerült, a rendőrség és a bűnözők közötti lövöldözések mindennaposak – írja a Guardian.

A kórház, ahol a spanyol turista életét már nem tudták megmenteni Forrás: AFP//Mauro Pimentel

Hétfőn délelőtt 9.30-kor két helyen is tűzpárbaj alakult ki a favela területén, amelyben két rendőr és egy bandatag megsebesült. 10.30-kor egy Fiat Fremont áttörte a rendőrségi kordont, amire a rendőrök tüzet nyitottak.

Közelebb érve derült ki, hogy a járműben turisták tartózkodtak.

A sérült spanyol nőt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Rocinháról itt írtunk nemrég helszíni beszámolót.