Egy hétéves kislánynak sikerült felsurrannia az EasyJet járatára

Genf repülőtér
Vágólapra másolva!
Miközben az apja Genf központjában kereste.
Vágólapra másolva!

Elszökött apjától egy hétéves kislány Genf központjában, és sokáig nem is sikerült a nyomára bukkanni. Miután az apa bejelentést tett, a rendőrök átkutatták a területet, sőt, még Servette-be is elmentek, ahol a lány anyja él. Végül a genfi repülőtéren találtak rá nem mindennapi körülmények között.

Hihetetlen történet

Kiderült, hogy a lány felszállt egy vonatra, amely a genfi repülőtéren tette le, majd a francia szektorban ment be oda. A vámellenőrzési pontnál lépett be, ahol nem mindig vannak tisztviselők.

Sikerült átjutnia a biztonsági kapukon is, anélkül, hogy kérték volna a beszállókártyáját.

„Vélhetően sikerült úgy tennie, mintha az előtte vagy mögötte lévő felnőttekkel lenne" – idézi a repülőtér szóvivőjét a Local.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/eGuide Travel

Ezután megpróbált felszállni egy repülőre, először úgy, hogy követte a személyzetet, de visszafordították. Később mégis sikerült felsurrannia az EasyJet járatára egy szűk folyosón keresztül, amelyen csak egy gyerek tud átmenni. A fedélzeten azonban már kiszúrta a személyzet, és átadta a rendőrségnek.

– vonta le a tanulságot a repülőtér szóvivője, aki szerint felesleges egyik vagy másik személyre mutogatni. Mint mondta, a felnőttek vagy a kísérettel lévő gyermekek számára a jelenlegi rendszer hatékony, de egy gyerek be tud surranni, amint a példa is mutatja. Azóta lépéseket tettek, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő még egyszer, például plexi lapokat szereltek fel, hogy a korlátok alatt ne csúszhassanak át a gyerekek.