A Ryanair megint csavart egyet a csomagszabályokon

Ryanair
Vágólapra másolva!
A Ryanair ismét módosította a kézipoggyászokra vonatkozó előírásait, ezúttal némi kedvezményt adva néhány utasának.
Vágólapra másolva!

Az ír fapados cég két hete jelentette be, hogy november 1-jétől kezdődően, illetve a szeptember 1-jétől készített foglalások esetében már csak egy kis táskát lehet ingyen felvinni a fedélzetre az elsőbbségi beszállással (priority) nem rendelkező utasoknak,

a nagyobbat külön díjért fel kell adniuk a check-in pultnál a biztonsági kapu előtt.

Ennek díja a foglaláskor 8 euró vagy font, utólag hozzáadva pedig 10 euró vagy font; ezért egy legfeljebb 10 kg-os kisbőröndöt lehet feladni.

Ahogy azt korábban megírtuk, az ingyenesen felvihető kis táska mérete valamivel megnőtt: 35 x 20 x 20 centiméterről 40 x 20 x 25 centiméterre. A kis poggyászt mérő keret mérete ennél valamivel nagyobb lett: 42 x 20 x 30 centiméter. Akinek a csomagja ebbe sem fér bele a beszállókapunál, azét 25 euróért vagy fontért elveszik, és a csomagtérben helyezik el.

A Ryanair most azt közölte, hogy azok, akik augusztus 31-én vagy előtte készítették a foglalást, és november 1-je után utaznak, ingyen feladhatják a nagyobbik kézipoggyászukat a check-in pultnál. Az intézkedés 2 millió utast érint,

a légitársaság az ő foglalásukhoz automatikusan hozzáadja a 10 kg-os csomag ingyenes feladását.

Ezenkívül van még 50 ezer olyan utas, aki augusztus 31-én vagy előtte készítette a foglalását, és szeptember 1-je után adta hozzá az elsőbbségi beszállást, amely többek között a nagy kézipoggyász ingyenes felvitelére jogosít. Az ő esetükben a Ryanair visszatéríti az elsőbbségi beszállás 8 eurós költségét, a priority szolgáltatást viszont nem vonja meg tőlük.

Forrás: Flickr/Andrew Thomas

Az intézkedést „előkarácsonyi ajándéknak” szánja a Ryanair a közleményében. A jóváírásokkal azt szeretné elkerülni, hogy az augusztus 31. előtt foglalókat bármilyen hátrány érje a kézipoggyászokra november 1-jétől bevezetett új szabályozás miatt.