Füst volt egy Wizz Air-gépen

Wizz Air Nis Bázel
A járat útvonala
Vágólapra másolva!
A pilóták kényszerleszállást hajtottak végre.
Vágólapra másolva!

A Wizzair Airbus A320-200 típusú gépe a szerbiai Nisből a svájci-francia határnál lévő Bázel/ Mulhouse repülőtérre tartott a fedélzetén 180 emberrel. A repülő 36 ezer láb (10 973 méter) magasságban járt Zágrábtól 270 kilométerre északnyugatra, de már osztrák légtérben, amikor a személyzet úgy döntött, hogy

a pilótafülkében keletkezett füst miatt Zágrábban tesz kitérőt.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

A gép megfordult, majd 33 perccel később rendben leszállt a horvát főváros repülőterén. A földet érés után két utas és a személyzet egyik tagja orvosi vizsgálatot kért. A szóban forgó repülő 3 és fél órával a leszállás után utasok nélkül továbbrepült a macedóniai Szkopjéba – írja az Aviation Herald. Az utasokért egy másik repülő érkezett Katowicéből Zágrábba, amely másnap reggel 12,5 órás késéssel vittel el őket Basel/Mulhouse-ba.

A Wizz Air megkeresésünkre az alábbi közleményt juttatta el hozzánk:

"Szeptember 15-én a Wizz Air W6-4263 számú, Nisből Bázelbe tartó járata a pilótafülkében észlelt füstjelzés miatt visszafordult, és biztonságban leszállt Zágrábban. Leszállást követően két utas és a személyzet egy tagja orvosi vizsgálatot kért. Az érintett repülőgép leszállás után mintegy 3,5 órával utasok nélkül Szkopjéba indult. A Wizz Air az eredeti járat pótlására Katowicéből indított egy A320 típusú repülőgépet Zágrábba. A járat másnap reggel folytatta útját, és szeptember 16-án reggel biztonságban leszállt Bázelben. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra."