Fellépnek a pucérkodók ellen a Machu Picchunál

utazás, trip advisor toplista, Machu Picchu
Vágólapra másolva!
A hatóságok dühösek, mert egyre többen válnak meg ruháiktól az inka romnál. Videó is készült róluk.
Vágólapra másolva!

A perui Machu Picchu a világ egyik legnagyobb látványossága. Több száz évig sikeresen élt túl hódításokat, földrengéseket, földcsuszamlásokat, majd a tömegturizmust, de most új kihívással kell szembenézniük az ottani hatóságoknak: a pucérkodókkal.

Tavaly két ellenkező férfit tartóztattak le az őrök, miután azok levetkőztek az inka romnál – írja a Guardian. Azt azonban nem tudták megakadályozni, hogy a róluk közölt fotó elkészüljön és futótűzként terjedjen a perui közösségi médián. Legutóbb a Youtube-ra került fel egy videó, amelyen egy pár fut meztelenül az erőd főterén keresztül, miközben egy őr kergeti őket.

Az incidensekre ingerült választ adott Cusco város hatósága, amelynek feladata a romok őrzése. Ricardo Ruiz Caro regionális kulturális igazgató bejelentette, hogy a parkőrök erősítik a felügyeletet, hogy elkerüljék ezeket a szerencsétlen eseményeket, amelyek veszélyeztetik a kulturális örökséget.

A pucérkodás egyébként egyre népszerűbb más híres helyeken is – írja a brit lap. A naturistáknak ugyanis segít ebben, hogy új platformokon – blogok, Youtube, Facebook – tudják közzétenni akciójuk eredményét.