Kifestették a Stonehenge-t vagy mi történt?

seven magic mountains
People visit the large-scale public art installation titled Seven Magic Mountains by Swiss artist Ugo Rondinone on May 14, 2016 near Jean, Nevada. The artwork, comprised of seven towers of colorful, stacked boulders standing more than thirty feet high, was recently completed in the desert south of Las Vegas. / AFP PHOTO / David Becker
Vágólapra másolva!
Nem, ez természetesen nem a Stonehenge, hanem egy kortárs művész, Ugo Rondinone alkotása. A ’64-es születésű svájci szobrász, médiaművész Hét varázshegynek (Seven Magic Mountains) nevezte el installációját, amelyet a Nevada Museum of Art támogatásával állított fel a sivatagban, a nevadai Jean Dry-tó közelében, alig 16 kilométerre Las Vegastól.
Vágólapra másolva!

A kőtömbökből épített, élénk színűre festett tornyok több mint kilenc méter magasak, és a művész szándéka szerint az ember és a sivatag viszonyát hivatottak kifejezni. A modern Stonehenge-t mostantól két éven át, 2018-ig láthatják az érdeklődők. Itt pedig bepillantást nyerhetnek abba, hogyan készült a nem mindennapi szoborcsoport.

Az installáció alig harminc kilométerre van Las Vegastól Forrás: AFP/Barry Sweet

A kőből épült tornyok több mint kilenc méter magasak Forrás: AFP/David Becker

Mögöttük a makulátlan égbolt Forrás: AFP/David Becker

A Hét Varázshegy csak két évig lesz látható Forrás: AFP/David Becker