A világ legdrágább síszállodája

Les Suites de la Potiniere, francia szálló Courchevel-ben, Porhó
Vágólapra másolva!
A Luxury Hotels.com szállásértékesítő portál legújabb felmérése szerint a Francia Alpok legendás síparadicsomában, Courchevelben található a világ legdrágább síszállodája.
Vágólapra másolva!

A felmérést 2012 első három hónapjának átlagolt szobaárai alapján állította össze a portál és ezek alapján a Les Suites de la Potiniere lett a világ legdrágább síszállodája. A Tarentaise-völgyben lévő hotel szobáiért egyetlen éjszakára 1958 dollárt kell fizetni az idei szezonban. A sorban a második helyen az ausztriai Lech egyik szállodája, az Aurelio Lech áll. Itt egy éjszaka átlagosan 1423 dollárba kerül két személyre. A szálloda a Lech am Arlberg hegyi üdülőfalu része. A harmadik helyen az Alpok másik oldalán, a svájci St. Moritzban lévő Carlton Hotel található, ahol 1256 dollárt kell fizetni egyetlen éjszakáért. Az ár itt is átlagár, azaz a különböző kategóriájú szobák és lakosztályok áraiból számították ki.

Forrás: AFP

A lista első tíz helyéből nyolc helyen egyébként e három síparadicsom, Courchevel, Lech és St Moritz különböző szállodái állnak. A maradék két helyre két amerikai szálloda, a Park City-ben lévő St. Regis Deer és a coloradói luxus síterepen, Aspenben található Little Nell került. A két hotel a tízes lista hatodik és nyolcadik helyét foglalja el, egyaránt átlagosan 1000 dolláros szobaárral.

A Les Suites de la Potiniere-ben 15 lakosztály található, amelyek 55 és 90 négyzetméter közöttiek, illetve van egy 450 négyzetméteres teljesen felszerelt luxus penthouse apartman is. A szálloda természetesen külön spa-részleggel rendelkezik, ahol uszoda, szaunák, gőzfürdők és masszázsszobák találhatók, mind-mind a luxus kategóriában. A vendégek ellátásáról külön séf gondoskodik és a lakosztályokhoz privát komornyik is igényelhető.

A meleg, földszínekkel díszített lakosztályok modern, néhol minimalista, ugyanakkor mégis barátságos hangulatot árasztanak. Mindegyik lakosztályban egyedi dizájnú kandalló található és természetesen mindegyikük a legmodernebb berendezéssel - plazmatévével, hifi-toronnyal, a fürdőszobában gőzkabinos zuhanyfülkével - felszerelt. A szálloda honlapján megadott árak finoman szólva is rémisztőek, ráadásul a reggeliért 30 eurót kell fizetni pluszban személyenként, ha pedig valaki pótágyat kér a lakosztályába, naponta 150 euróval kell többet fizetnie.

A Luxury Hotels.com tízes listája:

1. Les Suites de la Potiniere (Courchevel, Franciaország) - szobaár egy éjszakára: 1958 dollár
2. Aurelio Lech (Lech-Arlberg, Ausztria) - szobaár egy éjszakára: 1423 dollár
3. Carlton Hotel (St. Moritz, Svájc) - szobaár egy éjszakára: 1256 dollár
4. Almhof Schneider (Lech-Arlberg, Ausztria) - szobaár egy éjszakára: 1185 dollár
5. Suvretta House (St. Moritz, Svájc) - szobaár egy éjszakára: 1121 dollár
6. St. Regis Deer Valley Resort (Deer Valley, Utah, Egyesült Államok) - szobaár egy éjszakára: 1037 dollár
7. Gasthof Post (Lech-Arlberg, Ausztria) - szobaár egy éjszakára: 1012 dollár
8. The Little Nell (Aspen, Colorado, Egyesült Államok) - szobaár egy éjszakára: 1002 dollár
9. Le Melezin (Courchevel, Franciaország) - szobaár egy éjszakára: 1001 dollár
10. La Sivoliere (Courchevel, Franciaország) - szobaár egy éjszakára: 951 dollár