Aspen: a világ legelegánsabb síterepe

Aspen, síparadicsom, amerika, colorado
Vágólapra másolva!
Ami Európának Madonna di Campiglio, az Amerikának Aspen. Talán ez a világ legismertebb és legelegánsabb síterepe, hollywoodi sztárok tömege tölti itt téli szabadságát és ehhez alkalmazkodtak a szolgáltatók is: luxushotelek és elegáns éttermek mindenfelé.  
Vágólapra másolva!

Aspen Colorado állam szívében, a Sziklás-hegységben fekszik, alig két óra autóútra Denvertől. A környéken több híres síközpont is van, - Telluride, Beaver Creak - de mind közül az aspeni sírégió a legfelkapottabb. A síparadicsom tulajdonképpen négy különálló pályarendszerből áll. Aspen Highland, Aspen Mountain, Buttermilk és Snowmass lejtőin összesen 470 kilométernyi pályán síelhetünk, ami már-már felfoghatatlan az európai síelők számára. A négy pályarendszer közül egyébként Buttermilk a legkisebb 35 kilométer pályával, és Snowmass a legnagyobb a maga 220 kilométerével - írja a Síelők.hu.

Forrás: AFP
A képgalériáért kattintson a fotóra!

A négy közül szintén a Snowmass pályarendszer a legmagasabb, a pályák 3814 méteres magasságig húzódnak, amellyel Snowmass a világ nyolcadik legmagasabb síterepe. Aspenben és környékén 48 lift szolgálja ki a pályákat, a leghosszabb pálya 8,5 kilométer hosszú. A szezon november végétől márciusig tart.

Aspenbe és környékére Magyarországon is foglalhatunk szállást: a PlanetHungary Utazási irodánál például 195 000 forintba kerül egy négyszemélyes apartman egy teljes hétre egy személyre.

Forrás: AFP
A képre kattintva galéria nyílik

Az apartmanok és villák általában kompletten felszerelt konyhával, tv-vel, DVD-vel rendelkeznek. A nagyobb villákban több hálószoba és hozzájuk tartozó fürdőszoba található. A villák nagy része ezen kívül fatüzelésű kandallóval is felszerelt. Az irodánál kérdésünkre azt mondták, hogy az utazást a Budapest-New York-Denver útvonalon javasolják, ami természetesen mindkét városban megszakítható egy-két éjszakára.