Július 7-én nyit a Coke Club utódja

Vendégek a Balaton partján a siófoki Coke Club strandon 2011.07.22-én
Vágólapra másolva!
Alig köszönt le néhány napja hivatalos Facebook oldalán is a siófoki Coke Club, ahol egy búcsúgalériával zártak le egy másfél évtizedes korszakot, máris egy közlemény jelent meg az új tulajdonostól egy új Facebook profil alatt. A város leghíresebb strandján július 7-én új szórakozóegység nyílik, mégpedig Beach Club néven.
Vágólapra másolva!

Hosszú évekig az egyik legfelkapottabb partiközpontként üzemelt a siófoki Coca-Cola Beach House, amelyet öt éve már Coke Club néven ismerhettek az ott szórakozó fiatalok. A Petőfi sétányon található épületegyüttes, amely tavaly 8 heti nyitva tartása alatt több mint 150 ezer vendéget fogadott, idén nyáron már más néven, más üzemeltetővel várja a vendégeket.

Hangzavaros előzmények
Amint azt az MTI korábban hírül adta, egy, a késő éjszakáig tartó hangos zenét sérelmező magánszemély beperelte a szórakozóhelyet hangos zene miatt, a Fonyódi Városi Bíróság pedig neki adott igazat. A Coca-Cola Magyarország közleményt adott ki, amelyben kitértek arra, hogy az áprilisi ítélet szerint a siófoki Coke Clubnak este 9 órakor be kellene fejeznie minden zeneszolgáltatást. A cég hivatalos álláspontja viszont az, hogy ez a döntés nem teszi lehetővé, hogy a rendezvényeiket a korábban megszokott minőségben megtartsák, ezért úgy döntöttek, inkább bezárják a klubot.

Vagyis a dolgok jelenlegi állása szerint a rendezvénysorozat búcsúzni kényszerül az elmúlt 15 év alatt szerzett több mint 100 ezer rajongójától, ám az ígéretek szerint igyekeznek majd számukra más formában visszahozni a Coke Club élményét. Addig is Facebook oldalukon búcsúgalériával zárták le a 15 éves siófoki korszakot.

Beach Club - régi partihelyszín, új arculat
Siófok város honlapján az esettel kapcsolatban az áll, sajnálják, hogy a nagy közönséget vonzó helyszín nem nyitja ki többé kapuit. "A Coca-Cola Magyarországgal mindvégig jó viszonyt ápoltunk, és a város turisztikai fejlesztése közös szívügyünk volt. Mindazonáltal a döntésüket tudomásul vesszük, és a terület jövőbeni hasznosításáról a továbbiakban gondoskodunk" - nyilatkozta korábban dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere, mondván a Siófokra nyaralást tervező utazókat biztosítani szeretnék arról, hogy programokban nem lesz hiány. Ha más formában is, de minőségi szórakozási lehetőségekkel várják a siófoki nyaralókat.

Úgy tűnik, mindez sikerült is. Az MTI legutóbbi információi szerint ugyanis a polgármester úgy tájékoztatott, Beach Club néven új arculattal, továbbra is az ifjúság igényeit kiszolgálva nyári szórakoztató központ nyílik Siófok Nagystrandján a Coke Club helyén.
A város strandüzemeltető cége zártkörű, meghívásos pályázatot írt ki a létesítmény további működtetésére, majd ezután két érvényes pályázat közül választották ki győztesnek a Beach Club Konzorciumot. Dr. Balázs Árpád kiemelte, hogy a Beach Club a tervek szerint nem este kilencig, hanem éjfélig fog zenét szolgáltatni a hangerő-korlátozás betartásával, hiszen a bírósági ítélet csak az előző üzemeltetőre, és nem a területre vonatkozott.

Az mindenesetre biztos, hogy július 7-én a siófoki Beach Club megnyitja a kapuit. Az új tulajdonosok a Facebook oldalukra ezt a közleményt tették ki az éjféli nyitvatartásuk kapcsán: "Ami az esti rendezvényeket illeti, a Beach Club minden nap éjfélig fog zenét szolgáltatni a strand területén. Éjféltől pedig a teraszos komplexumban folytatódhat majd a programsorozat, valamint a rendeletben szabályozott módon, csökkentett hangosítással változatlanul a szabad ég alatt is. Idén három nagy bulira van engedély, ezek hajnalig tarthatnak."