Felügyeleti intők a kgfb-ajánlatok miatt

Vágólapra másolva!
A pénzügyi felügyelet két biztosítót szólított fel, hogy korrigálják a lező gépjármű-felelősségbiztosítás tarifatáblázatukat. Az érintett cégeknek három napon belül ki kell javítaniuk a hibát.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a kötelezőkampányban szereplő két biztosító magatartását kifogásolta csütörtöki határozatában.

Az Union Biztosítót a PSZÁF kötelezi arra, hogy a jövő évre vonatkozó tarifatáblázatát úgy tegye közzé, hogy abból kiderüljön a szerződések "jutalékmentességének" feltételéhez kötött díjkedvezmények mértéke.

A TIR Biztosító Egyesület gyakorlatát hasonló okokból nem tartják megfelelőnek a felügyelet szakértői. A vonatkozó PSZÁF-határozat alapján az egyesületnek ki kell javítania eredeti ajánlatát úgy, hogy az ügyfelek számára világosak legyenek a biztosító honlapján keresztül - online - kötött egyedi díjak is, tekintettel az "ingyenes kártya" által biztosított más kedvezmények is.

A határozatok alapján a cégeknek közölniük kell, hogy a korrigált ajánlat mennyiben tér el az október 30-án, országos napilapokban publikált eredeti tarifastruktúrától.