Mégis mindenkinek jár majd családi pótlék

Vágólapra másolva!
Meggondolta magát a kormány, és a szociális államtitkár korábbi bejelentésével ellentétben mégsem vonják meg a családi pótlékot a nagyon magas jövedelműektől. A kormányszóvivő szerint az alanyi jogosultság megszüntetése bonyolította volna az adórendszert.
Vágólapra másolva!

Nem változik a családi pótlék jelenlegi rendszere, a juttatás továbbra is alanyi jogon jár majd - tájékoztatta az MTI-t a kormány szerdai döntéséről Nagy Anna kormányszóvivő. "A kormány alaposan megfontolta azt a felvetést, hogy a családi pótlékot jövedelemhatárhoz kössék, ám végül úgy döntött, hogy nem változtatja meg a mostani rendszert" - mondta Nagy Anna. Ez azt jelenti, hogy a családi pótlék továbbra is alanyi jogon jár majd.

Hétfőn Soltész Miklós szociális államtitkár a Hír Tv műsorában még azt mondta: "nagyon magas jövedelemnél meg fog szűnni a családi pótlék", vagyis jövőre biztos nem kapnak már családi pótlékot a magas jövedelmi sávba eső családok. Az ezzel ellentétes döntést Nagy Anna azzal indokolta, hogy a kormány szándéka az adórendszer jelentős egyszerűsítése, ezt pedig lerontotta volna, ha a családi pótlékot jövedelemhatárhoz kötik.