Orbán: A versenyképesség nem állítható szembe a szolidaritással

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint az EU-nak el kell kerülnie, hogy szembeállítsa a versenyképességet és a szolidaritást, mert akkor az utóbbi veszíteni fog. A magyar miniszterelnök egy brüsszeli konferencián beszélt.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió felzárkóztatási politikájáról rendezett konferencián Orbán Viktor azt mondta, hogy az EU-nak el kell kerülnie, hogy belső vitáiban szembeállítsák a versenyképességet és a szolidaritást, mert akkor az utóbbi veszíteni fog.

A brüsszeli tanácskozás kiemelt előadói között felszólaló magyar kormányfő hangoztatta, azt is ki kell mondani, hogy a kohéziós politika nem egyszerűen a források újraelosztásáról szól, hanem egyúttal versenyképesség-javító rendszer is. Hozzátette, hogy az ebből eddig részesedő régiók jelentős eredményeket tudtak felmutatni.

Orbán Viktor szerint a kohéziós politikáról szóló vitának nem szabad megelőlegeznie a 2013 utáni többéves uniós költségvetésről a nyáron kezdődő vitát. Mindkettő kereteit úgy kell kialakítani, hogy azok az EU egészének erősödését szolgálják.