A rokkantsági ellátást kapó britek csupán hét százaléka képtelen a munkavégzésre

Vágólapra másolva!
A brit kormány a jövőben is támogatni fogja azokat a rokkantsági ellátásban részesülőket, akik valóban alkalmatlanok a munkavégzésre. Szigorítani fogják azonban a jogosultság elbírálását, miután egy kétéves időszakot felölelő vizsgálat eredményei azt mutatták: a támogatást felvevők mindössze hét százaléka képtelen a munkavégzésre.
Vágólapra másolva!

Brit kutatások szerint a megélhetési és rokkantsági ellátásra jogosultak alig hét százaléka az, aki valóban képtelen bármilyen munkát végezni - írja a brit BBC csatorna online oldala. A foglalkoztatási és megélhetési járadékot igénylőket teszteknek vetik alá, amiben azt vizsgálják, hogy képesek-e a munkavégzésre.

A 2008 októbere és 2010 novembere között készült 1,3 millió teszt az alábbi eredményeket mutatja:

- 7 százalék semmilyen munkára nem volt alkalmas

- 17 százalék el tudott végezni bizonyos munkákat a megfelelő támogatással

- 39 százalékuk képes volt a munkavégzésre

- 36 százalékuk kizárva a kérvényezési folyamatból

- 1 százaléka a kérelmeknek még elbírálás alatt van.

"A számok azt mutatják, hogy sok ember képes a munkára, ha megkapja a megfelelő segítséget. Megerősítjük a támogatást, az egyéni igényekhez szabjuk azt, így könnyebb lesz legyűrni a kérelmezők előtt tornyosuló akadályokat" - mondta a munka- és nyugdíjügyi miniszter, Steve Webb. "Azok, akik valóban nem képesek munkavégzésre, a jövőben is számíthatnak feltétel nélküli támogatásunkra" - fogalmazott.