Újabb veszteségleírás a KBC-nél

Vágólapra másolva!
A vezető belga pénzügyi csoport, a magyar K&H  bankot is tulajdonló KBC hétfőn jelezte, hogy idei negyedik negyedévi eredményét 900 millió euró körüli veszteségleírás terheli majd, de azt nem közölte, hogy ennek okán milyen eredmény várható majd a negyedévre.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A harmadik negyedévre hasonló nagyságú veszteséget jelentett a KBC, az elsőt fennállása óta. A mostani bejelentés összefügg a csoport egyes kötvényeire - CDO-ira - vonatkozó Moody's leminősítéssel, melyet a minősítő a nemzetközi gazdaság további romlásának kilátásával indokolt.

Október végén vált ismeretessé, hogy a bank és biztosító csoport 3,5 milliárd eurós tőkeerősítést kap a belga kormánytól. A csoport, a megállapodás szerint, 3,5 milliárd euró értékben nem szavazó részvényeket bocsát ki az állam részére. Ez nem növeli a forgalomképes részvények számát - vagyis nem rontja a befektetők kezén lévő értéket - viszont erősíti a KBC pénzügyi helyzetét, és 8,2 százalékra a tőkemegfelelési mutatóját az eddigi 7 százalékról, tették hozzá.