A Sole-Mizoé lesz a marcali Túró Rudi gyár

Vágólapra másolva!
A Sole-Mizo Zrt. a tervek szerint megvásárolja a Danone Kft. marcali - Túró Rudi gyártó - üzemét, amennyiben az üzletet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyja - erősítette meg Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója szerdán az MTI megkeresésére.
Vágólapra másolva!

Kiss Beáta elmondta: a Danone Kft. és a Sole-Mizo Zrt. vezetői szeptember 15-én találkoztak, és konzultációt kezdeményeztek a marcali üzem dolgozóit képviselő szakszervezettel, a helyi üzemi tanáccsal a gyár tervezett tulajdonos-váltása kapcsán. A tervek alapján, ez egy kedvező lehetőség a marcali üzem számára, hogy növelje termelés mennyiségét - mondta az igazgató.

A Sole-Mizo a tervezett megállapodás szerint vállalja, hogy növeli a termelést, és minden külön kikötés nélkül garantálja, hogy legalább további két évig az üzem minden dolgozóját megtartja, amíg a Danone változatlanul folytatja egyik kiemelt márkaterméke, a Milka Super Rudi forgalmazását és reklámozását, amelyet továbbra is a marcali üzem gyárt.

A konkrét döntés az ügyben novemberben várható, amikor az egyeztetések és a hatósági eljárások - beleértve a Gazdasági Versenyhivatal határozatát - befejeződnek - tájékoztatott Kiss Beáta.