Vágólapra másolva!
A The New York Times újabb száz munkatársát bocsátja el hírszerkesztőségéből az év végéig - tájékoztatott kedden a vezető amerikai liberális napilap. A létszámcsökkentés az 1250 fős newsroom 8 százalékát érinti. A finanszírozási gondokkal küzdő orgánum korábban már megvált 15-20 újságírójától.
Vágólapra másolva!

A The New York Times dolgozóinak fizetését hónapokkal ezelőtt 5 százalékkal csökkentették, így próbálták elejét venni a kényszerű elbocsátásoknak. A piaci helyzet remélt javulása azonban elmaradt, ezért újabb kollégáktól kell megválni.

A Gannett és a McClathy médiabirodalmak utóbbi napokban közölt jelentései szerint az amerikai sajtó reklámbevételeinek zuhanása alig mérséklődött a harmadik negyedévben. Az egyre nehezebb pénzügyi helyzetre adott válaszok egyike az, hogy mind több napilap teszi fizetőssé az on-line tartalmak olvasását, amiről a The New York Timesnél is vita folyik.

Az amerikai lapok között a The New York Timesnak van a legnagyobb hírszerkesztősége, más újságoknál az ott dolgozók száma a 750-et sem éri el. Az amerikai fővárosban, Washingtonban szinte minden napilap évek óta csökkenti kiadásait, s ezzel újságíróik száma is fogyatkozik. A Los Angeles Timesnál a hírszerkesztőségi alkalmazottak száma 1200-ról 600-ra, a The Washington Postnál 900-ról 700-ra esett vissza.