Jól tartja magát a forint

Vágólapra másolva!
Ismét erősödött valamelyest a forint: az eurót szerdán este hat óra után 264,35 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben. Kedd délután 264,68 forintnál járt a kurzus.
Vágólapra másolva!

A forint árfolyama szerdán napközben 263,50 és 265,20 forint között mozgott, az európai kereskedés kezdete előtt pedig 262,50 közelében is járt a nemzetközi devizapiacon.

A vállalati eredménybeszámolók függvényében ingadozó befektetői kockázatvállalási hajlandóság a forint és a zloty árfolyamát is széles tartományban mozgatta. A forint és a zloty is hosszabb távon mérsékelt ütemben erősödik a kereskedők megítélése szerint, de ezt a befektetői hangulat éppen aktuális alakulása esetenként visszavetheti.

A forint a kereskedők szerint az elkövetkező napokban a 264 forintos euróárfolyam közelében mozoghat, néhány forintos mozgási tartományban, és többször is kísérletet tehet a küszöb áttörésére.

A dollár jegyzése 176,10 forint volt szerda este, szemben a kedd délutáni 176,89 forinttal. A svájci frank jegyzése 174,94 forint volt.