Vágólapra másolva!
A Fed arra kér kilenc amerikai bankot, - a kormányzati segélyben részesültek közül - hogy dolgozzanak ki tervet a pénzek visszafizetésének ütemezésére. A lépés nem biztos, hogy a legjobb üzenetet küldené a piacnak.
Vágólapra másolva!

Egy a Bloombergnek névtelenül nyilatkozó, az ügyben járatos ember azt mondta, hogy az amerikai központi bank arra kérte a Bank of Americát és nyolc másik bankot, hogy készítsen ütemezett tervet a hitelek visszafizetésére. A vállalatoknak hamarosan meglehet a lehetőségük a segélyek visszafizetésére, ha már képesek részvények kibocsátására és megfelelnek a banki stresszteszt által támasztott követelményeknek.

Ezzel szemben egy pénzügyi szakértő szerint "borzasztó üzenetet küldene a piacoknak, ha tervet és időrendet kellene benyújtaniuk a nagybankoknak a pénz visszafizetésére." Az üzenet ugyanis lényegében az lenne, hogy ezek "már képesek megállni a saját lábukon."

A Fed kérése erősítheti a bankokon lévő nyomást, akik eddig a visszafizetés rugalmas időzítésében bíztak. A kilenc bank közösen 142 milliárd dollárt kapott az összesen 700 milliárd dolláros segélycsomagból - írja a Bloomberg.