Az egyéni befektetőknek tetszik az FHB-üzlet

Vágólapra másolva!
Több mint ezer nevesített részvényese van az FHB-nek az augusztus végi ügylet után, a Tebész-nek ezzel nincsenek nehézségei.
Vágólapra másolva!

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) beletekintett az FHB Nyrt. 50 százalék plusz egy szavazat állami tulajdon értékesítése utáni állapotot tükröző részvénykönyvébe és kisbefektetői szempontból megnyugtatónak találta a bank új részvényesi összetételét.

A helyzet teljes körű tisztázása érdekében azonban a szervezet felkérte az FHB vezetését, hogy a rendelkezésre álló törvényi eszközökkel hívja fel a három, egyenként 10 százaléknál nagyobb részvényállományt kezelő letétkezelőt a mögöttük álló részvényesek és tulajdoni hányaduk azonosítására.

A hivatalos közlemény szerint az augusztus 29-i értékesítésben több mint két tucat hazai és nemzetközi (ausztriai, svájci, holland és angolszász) intézményi befektető szerzett egyenként legfeljebb 2-3 százalékig terjedő tulajdoni hányadot. Az érdekvédelmi szövetség tájékoztatása szerint 1.307 nevesített részvényes szerepel. Ebből kilenc letétkezelő, amelyek összesen 38 alszámlán tartják nyilván a náluk elhelyezett részvényeket. A kilenc letétkezelőből háromnak a nevén egyenként 10 százalékos tulajdoni hányadot meghaladó részvény szerepel. Ezen kívül mindössze két nevesített részvényes rendelkezik 5 százaléknál nagyobb tulajdonnal.