Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Richter

Vágólapra másolva!
Richter alaptőkéjének felemelése, az új törzsrészvények tőzsdére történő bevezetésének kérelmezése, illetve a gyógyszergyártó és a Genefar BV között létrejött szerződések jóváhagyása, tudomásulvétele is szerepel a Richter december 18.-ára összehívott rendkívüli közgyűlésének napirendjén. A meghívót a cég pénteken tette közzé a BÉT honlapján.
Vágólapra másolva!

A részvényesek ezeken túl személyi változásokról is döntenek az igazgatóság és a felügyelő bizottság személyi összetételében. A Richter csütörtökön jelentette be a lengyel Polpharma generikus gyógyszergyártó 99,65 százalékának megszerzését. Az akvizíció értéke 231 milliárd forint, amely ellenében a Richter zárt körben új részvényeket bocsát ki. A részvényeket a Polpharma tulajdonosa, a Genefar jegyzi le, amely így mintegy 25 százalékos részesedést szerez a Richterben.

Közölte a cég azt is, hogy a Genefarral megállapodott az oroszországi Akrihin gyógyszergyártó 80,62 százalékának megvásárlásáról. Ennek vételára 22 milliárd forint, amit szintén új részvények kibocsátásával fedez a Richter. A két tranzakció 2008 első negyedévében várható lezárása után a Genefar 26,75 százalékos részesedéssel rendelkezik majd a Richterben.