Vágólapra másolva!
Az OTP első embere, a komoly élelmiszeripari érdekeltségekkel rendelkező Csányi Sándor szerezheti meg a felszámolás sorsára jutott Herz Szalámigyár eszközeit - értesült a Népszabadság. A konkrét vételár nem ismert.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bankot vezető Csányi Sándor befektetőcége, a Bonitás 2002 Zrt. által szeptember végén alapított Bonafarm Zrt. veheti meg a felszámolás sorsára jutott Herz Szalámigyár Zrt. eszközeit.

A patinás múltú élelmiszer-ipari társaság vagyonelemeit október elején hirdette meg a felszámoló Mátraholding. A vállalat kikiáltási ára 3,5 milliárd forint volt, ebből a védjegyek, szabadalmak 1,7 milliárdot, az ingatlanok 1,43 milliárdot, a gépek és a berendezések 320 milliót tettek ki.

Pinka György felszámolóbiztos a lapnak a konkrét árat nem kívánta elárulni, annyit azonban megjegyzett, az az elvárt szintnek megfelelő. Összességében a Bonafarm Zrt. adta a legjobb ajánlatot, ráadásul egyben veszik meg a nagy múltú társaság eszközeit. A Népszabadság szerint még egy vevőjelölt akadt: az elmúlt években itthon igencsak jelentékeny húsipari vállalatcsoportot felépítő szlovák Penta.

Ha az adásvételt végül a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is szentesíti, akkor hosszú idő után ismét egy érdekeltségen belülre kerül a hazai élelmiszerpiac két legismertebb szalámimárkája, a Herz és a Pick.