Gyengült az OTP, drágult a Mol

Vágólapra másolva!
A BUX szerény veszteséggel zárta a keddi kereskedést. Az OTP és az MTelekom gyengült, míg a Mol és a Richter drágult.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe 21 123 ponton kötött ki kedden, ami 0,28 százalékkal marad el a hétfői - jelentős, 2,6 százalékos erősödéssel elért - végeredménytől. A vezető papírok vegyes teljesítményt nyújtottak: az OTP árfolyama 2,2 százalékkal 5551 forintra esett, a Magyar Telekom jegyzése 0,4 százalékkal 756 forintra csökkent, míg a Mol 0,6 százalékal 16 300 forintra drágult, a Richter pedig 1,3 százalékkal 42 100 forintra erősödött.

A hétfői optimista amerikai zárást követően az ázsiai piacok negatív tartományban fejezték be a kereskedést és az európai piacok is mínuszban nyitottak. Az első negyedóra esése után megváltozott a befektetői hangulat és ezt követően szinte folyamatosan emelkedtek az indexek egészen fél háromig, amikor több gyenge amerikai mutató hatására ismét az eladók kerültek többségbe a piacokon - jellemezte a keddi kereskedést Varjú Péter, az Erste üzletkötője és hozzáfűzte: csak az utolsó fél órában talált ismét magára a BUX, így a régióban felülteljesítőként szerény csökkenéssel zárta a keddi kereskedési napot. A magyar tőzsde vezető indexének mozgása teljesen megfelelt a nemzetközi trendeknek - mondta Varjú.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint a keddi kereskedés is igazolta, hogy nincsenek eladók a piacokon, annak ellenére, hogy a gazdasági hírek és a fundamentális alapok sem igazolják a jelenlegi árfolyamokat. Úgy vélte, a legtöbb befektető a további emelkedésben bízik, és majd csak akkor látja be, hogy nincs alapja az optimizmusnak, amikor már legalább 20 százalékkal estek az árfolyamok a jelenlegi szintekhez képest.