Nyilvántartásba vették Járaiék biztosítóját

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság mint cégbíróság 2008. január 17-i hatállyal bejegyezte a CIG Közép-európai Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaságot - közölte szerdán a társaság.
Vágólapra másolva!

A biztosítótársaságot nagyrészt közismert magyar magánszemélyek alapították, de a tagok sorában található a Lehman Brothers nemzetközi pénzügyi csoport is. Az alapító tagok mindegyikének 10 százalék alatti a társaságból való részesedése. Az induláshoz szükséges egymilliárd forint biztosítása után a tagok a társaság tőkéjét 2008 végéig 3,3 milliárd forintra emelik.

A társaság az egyetlen hazai alapítású, főként magánszemélyek tulajdonában lévő biztosító. Mint ilyen, küldetésének tekinti, hogy az alapító tagok hitelességének és példájának erejével, valamint a nemzetközi összehasonlításban is hatékony cégvezetés segítségével magas szintű szolgáltatást és egyedülálló anyagi biztonságot nyújtson leendő ügyfeleinek.

Az új cég a közép-európai térségben, az életbiztosítási piacon kezdi meg működését, és 3-10 éven belül piacvezetővé kíván válni. A társaság zöldmezős beruházásként jön létre, saját ügynökhálózatot épít ki, különleges, egyedi termékeit és szolgáltatásait azonban brókerek révén is értékesíti.

A biztosító vezérigazgatója Horváth Béla, aki korábban több, a hazai piacon vezető biztosítótársaság vezérigazgatója volt; felügyelőbizottságának elnöke Járai Zsigmond egykori pénzügyminiszter, jegybankelnök, sajtószóvivője Missura Gábor, a Magyar Nemzeti Bank korábbi szóvivője.

A társaság az engedélyezési eljárás további eseményeiről és működésének megkezdéséről honlapján ad tájékoztatást.