A beszállítók is jól járnak a Daimlerrel

Vágólapra másolva!
Akár meg is duplázódhat a Mercedesnek beszállító magyar vállalatok köre, ugyanakkor termékválasztékuk is bővül - mondta Bogdanovits László, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetségének főtitkára. Jelenleg a szövetség több mint 40 tagja látja el a Mercedest különféle alkatrészekkel, a fékcsövektől az ülésekig - írja a Világgazdaság internetes oldala.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz komoly előtanulmányokat végzett a Kecskeméten és környékén működő vállalatoknál, és valószínűleg fel is kereste a Mercedes haszonjárművek és autóbuszok számára dolgozó, szintén kecskeméti Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-t. Lepsényi István, a cég vezetője erről ugyan nem kívánt beszélni, azt azonban elmondta, hogy a gyár termelésének kezdetéig tartó három év alatt a város és a régió - az iparitanuló-képzésen kezdve - sikerrel gondoskodhat a megfelelő képzettségű munkásállományról. Egy folyamat kezdetén vagyunk, a helyi ipari kultúra továbbfejlesztésének kezdetén - hangsúlyozta Lepsényi István a Világgazdaságnak.

A Bosch csoport hatvani autóelektronikai gyára túlnyomórészt műszerfalat, nyomatékelosztó egységet, fedélzeti vezérlőegységet, motorvezérlőt és ESP-szenzort szállít a Mercedes-Benznek.
Eddig közel hatmillió műszerfalat szállított le a hatvani Bosch-gyár, és az elmúlt évben egyebek között 16 ezer nyomatékelosztó egység, valamint 225 ezer dízel-motor-vezérlő készült a Mercedes számára.

A Michelin Hungária Abroncsgyártó Kft. nyíregyházi gyára a Mercedes-Benz Cars kérésére - tesztelési céllal - leszállított egy szériát az újabban itt készülő úgynevezett high performance - nagy sebességindexű - személyautó-abroncsaiból. A Michelin Hungária célja, hogy minél több márkánál nyerjék el az ilyen úgynevezett első szerelési szerződést - emelte ki Nagy Béla, a társaság kommunikációs igazgatója. A 2005/2006-os - összesen 14,5 milliárd forintos - beruházások eredményeként Nyíregyházán létrehozott személygépkocsi-abroncsokat gyártó üzem éves kapacitása eléri a 860 ezret.