Engedély nélkül a "kiürült" biztosító

Vágólapra másolva!
Miután állományát az anyacég fióktelepére ruházta át a QBE Atlasz, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) fél évre felfüggesztette a biztosító tevékenységi engedélyét - a határozat a felügyelet honlapján hétfőn jelent meg.
Vágólapra másolva!

A QBE Atlasz Biztosító 2008. október 1-jétől QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe néven, a QBE Insurance (Europe) Limited londoni anyavállalat közvetlen fióktelepeként működik tovább az országban. Ezzel együtt a biztosító a nem életbiztosítási állományát a fióktelepre ruházta, így a biztosító "kiürült" - mondta Binder István, a PSZÁF szóvivője.

A biztosító jogelődje még kompozit - élet- és nem életbiztosítási - engedélyt szerzett. Most a felügyelet mindkettőt felfüggesztette 6 havi időtartamra, a felfüggesztés legfeljebb 2009. május 15-ig tart. Amennyiben a biztosító folytatni kívánja a tevékenységét, azt jeleznie kell a PSZÁF-nak.

A világ 45 országában jelen lévő, 2007-ben 2 milliárd ausztrál dollár adózás utáni nyereséget elérő QBE csoport 1998-ban vásárolta fel az addig utasbiztosításairól ismert magyar Atlasz Biztosítót. A jelenleg 100 főt foglalkoztató társaság adózás utáni eredménye 2007-ben - 6,4 milliárd forintos árbevétel mellett - 388 millió forint volt.