Német vezér irányítja a Malévot

Vágólapra másolva!
Aktív pilótát nevezett ki a Malév tulajdonosa a légitársaság vezérigazgatójának. A német szakember több európai légitársaságot irányított már.
Vágólapra másolva!

A Malév igazgatótanácsa Martin Gausst, a Dba német légitársaság volt vezérigazgatóját nevezte ki a társaság élére - közölte a Kommerszant című orosz gazdasági lap csütörtökön a Malévhoz közeli forrásra hivatkozva.

A hírt délután hivatalosan is megerősítette a légitársaság, azzal a megjegyzéssel, hogy a kinevezés április 20-tól hatályos. Martin Gauss egyébként már megismerkedhetett a Malévval, hiszen több hónapja tanácsadóként dolgozott a vállalatnál.

"Új irányra van szükségünk ahhoz, hogy a Malévet keresztül tudjuk navigálni a jelenlegi piaci krízisen, és hogy fel lehessen készíteni a légitársaságot a jövő kihívásaira. Ilyen helyzeten már többször vezettem át sikerrel más légitársaságokat. Ahhoz, hogy ez most is sikerüljön, jelentős átalakításra és fordulatra van szükség - idézi a közlemény az új vezérigazgatót.

Gauss 1992-ben Boeing-pilótaként kezdte karrierjét a British Airways leányvállalatánál, a Deutsche BA légitársaságnál, és 1995-től szerepet vállalat a légitársaság menedzsmentjében. Tíz százalékosos tulajdonrészt szerzett a vállalatban, amely vezetése alatt vált nyereségessé.

A 40 éves szakember 2007 októberétől a Cirrus Airlines vezérigazgatójaként dolgozott. Később saját cégét irányította és tanácsadóként tevékenykedett az iparágban. Kapitányként jelenleg is aktív Boeing 737-es pilóta.