A halálos balesetek miatt lemondott a Bridgestone vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
A cég termékeinek hibái, valamint az ezekkel összefüggésbe hozható halálos balesetek miatt lemondott Kaizaki Joisiro, a gumigyár elnök-vezérigazgatója. Helyére az eddigi ügyvezető igazgató, Vatanabe Siego lép. A vezetőváltás hírére csütörtökön 0, 72 százalékkal emelkedett a Bridgestone részvények árfolyama a tokiói tőzsdén.
Vágólapra másolva!

A cég jóhírének helyreállítása végett lemond a japán Bridgestone autógumigyár elnök-vezérigazgatója.

Kaizaki Joisiro a cég abroncsainak hibái, a visszahívások és a minőséggel összefüggésbe hozható, összesen 148 halálos áldozatot követelő balesetek miatt állt fel székéből. Az igazgatótanácsban tanácsadóként azonban tovább dolgozik. Kaizaki helyére az ügyvezető igazgató, Vatanabe Sigeo lép. Az 58 éves Vatanabe szerint legfontosabb most a cég jó hírének helyreállítása és a vásárlói bizalom visszanyerése.

A Bridgestone eddig 6,5 millió autógumit hívott vissza, és több bírósági keresetet indítottak ellene azokért a gumikért, amelyeket amerikai leányvállalatánál, a Firestone-nál gyártottak. A balesetek többségében a Ford népszerű Explorer típusa érintett. A Ford és a Bridgestone kölcsönösen egymást vádolja a balesetekért.

A bírálatokat tovább fokozza, hogy az ügyfelek az immár egy évszázada fennálló Bridgestone iránti bizalom helyreállítása helyett a felelősség elkenését tapasztalhatták.

Elemzők szerint Kaizaki erőskezű vezető és a visszahívások kezelése példás volt, ugyanakkor az üggyel kapcsolatos PR-válságot nem tudta megfelelően menedzselni.

Csütörtökön a Bridgestone részvényeinek árfolyama 0,72 százalékkal 980 jenre emelkedett a tokiói értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat: