<P>5 millió mobil-előfizető lesz az év végén</P>

Vágólapra másolva!
Az év végére a mobiltelefon-előfizetők száma eléri az 5 milliót, s így Magyarországon a mobilosok tábora jelentősen meghaladja majd a vezetékesekét - közölte Björn J. Flakstad, a Pannon GSM Távközlési Rt. vezérigazgatója pénteken. Magyarországon ma mintegy 3,8 millió vezetékes telefonvonal van.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató a sajtótájékoztatón kifejtette: tavaly december végén 1,2 millió előfizetője volt a Pannon GSM-nek, s az idén az első három hónapban újabb 150 ezer előfizető csatlakozott a társasághoz. Piaci információk szerint ma Magyarországon körülbelül 3,5 millió mobil-előfizető van, melyek 60 százaléka férfi, de a nők aránya folyamatosan emelkedik.

Király István marketingigazgató elmondta, jóllehet az előfizetők többsége a 40 év alatti, ez nem jelenti azt, hogy a fiatalok közül már mindenkinek van mobiltelefonja. A 15-24 év közötti fiatalok 43 százaléka, míg a 25-29 éves korosztály tagjainak 55 százaléka rendelkezik mobillal. Mivel a fennmaradó hányad jelentős, az említett korú fiatalok közül még nagyon sok ügyfelet toborozhat a Pannon GSM.

(MTI)

Korábban:

Gondokkal küszködnek egyes magyar mobilszolgáltatók tulajdonosai
(2001. március 22.)

Másfélmillió Westel Mobil előfizető
(2000. december 14.)

Pannon GSM: 1,1 millió előfizető
(2000. december 11.)

Ajánlat:

Pannon GSM

Westel