A Wall Street próbálja pótolni alkalmazottjait

Vágólapra másolva!
A keddi terrortámadásban megsemmisült World Trade Center cégei nehezen találnak magukra a katasztrófa előidézte helyzetben. A vállalatok nemcsak computereket, a bennük létfontosságú adatokat és ingóságokat vesztettek el, hanem kulcsfontosságú alkalmazottakat is. Ezen emberek munkája híján a cégek működése kérdésessé válhat.
Vágólapra másolva!

Az ország legnagyobb cégei ugyan próbálják orvosolni a lehetetlen helyzetet, de ez még nehezebb a több száz, kulcsfontosságú alkalmazott nélkül. Ezen emberek hollétéről még nem tudni semmit. A cégek most alternatív helyeken próbálják felállítani computer-hálózatukat, de sokan egyelőre sikertelenül. Ennek ellenére minden cég kijelentette, hogy csütörtökre készen állnak majd a kereskedés megkezdésére.

A vállalatok elmondása szerint, mind a vezetésben, mind az elveszett tapasztalatban, tudásban, az eltűnt alkalmazottakat nem lesz könnyű helyettesíteni.

A WTC öt emeletén 800 alkalmazottat foglalkoztató Cantor Fitzgerald befektetőcég, sok beosztott hollétéről nem tud. A computer-szakértői részleg sorsa ismeretlen. A Cantor ezért informatikusokat keres ugyanis eltűnt munkásai nélkül nem képes aktiválni cég szükséges háttérrendszereit, melyek nélkülözhetetlenek a működéshez.

A Fred Alger befektetőcég 235 alkalmazottjából az egész pénzügyi elemző részleg, 38 ember dolgozott a WTC 93. emeletén. Az Angler ezért - hogy elláthassa tanácsadó funkcióját - elemzői állásokat hirdetett meg. A cég elnöke, David Alger is az eltűntek között van. A céget jelenleg az Alger 7 éve nyugalomba vonult elnöke vezeti.

A Washington Post információi szerint továbbra sincs hír több száz eltűnt brókerről sem. Harwick Simmons, a Nasdaq vezérigazgatója elmondta: jelenleg, a WTC 32 brókercége közül 19 nem tudott feljutni a piac elektromos hálózatára. E cégek ügyfelei egyelőre nem tudnak információt kérni számláikról, pénzükről.

(Üzleti Negyed)