Késik a Széchenyi-kártya bevezetése

Vágólapra másolva!
A tervezettnél várhatóan egy hónappal később, június végén indulhat el a Széchenyi-kártya program, mert a vártnál hosszabb időt vesz igénybe a részt vevő bankok, és a kormányzati szervek eljárásainak, illetve a Széchenyi-kártyának a szinkronba hozása - írja pénteki számában a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Tardos János, a kártya-program lebonyolítására 20 millió forinttal alapított KAVOSZ Rt. igazgatóságának tagja a lapnak elmondta, hogy a bruttó 340 millió forintos állami támogatással működő társaság egy hónapon belül elkészítteti a kártya-program beindításához szükséges informatikai rendszert.

A programban részt vevő bankokkal, az OTP-vel, a Postabankkal, és a Magyar Külkereskedelmi Bankkal folyamatos az egyeztetés a hitel felvételének módjáról, a lehetséges igénybevevők köréről, illetve a hitelfelvételhez szükséges igazolásokról. Az már most biztosnak látszik, hogy a hitelfelvételt követő 90. napra a felvett összeg felét újból fel kell tölteni a kártyára.

A szakember a Világgazdaságnak elmondta, hogy már a bankkártya tervezetét is jóváhagyták, és hozzátette: mindenképpen a nyár elején, a szabadságolások előtt szeretnék elindítani a programot annak érdekében, hogy a várható nagy számú őszi igénylések előtt fény derüljön az esetleges hibákra, és azokat orvosolni lehessen.

(Üzleti Negyed)

Korábban: