Parlagon heverő munkalehetőségek

Vágólapra másolva!
Magyarország ezideáig nyolc európai állammal kötött foglalkoztatási egyezményt - kölcsönösségi alapon. Ennek értelmében az adott ország (a munkaerőpiac vizsgálata nélkül), a kvóták alapján meghatározott számú munkavállalási engedélyt ad ki - írta a Világgazdaság. Hazánk szakemberei elsősorban a német és az osztrák munkalehetőségeket privilegizálják, míg a román, szlovák és luxemburgi lehetőségek parlagon hevernek.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban életbelépett, kölcsönösségi alapon megkötött kormányközi foglalkoztatási egyezménynek köszönhetően a magyar szakemberek már nyolc országba (Ausztria, Németország, Luxemburg, Franciaország, Csehország, Románia, Szlovákia és Svájc) utazhatnának. Az egyes országok népszerűsége azonban - érthető okokból - eltér.

Szegény országok szakemberei a gazdagabb országba mennek szívesen

A szlovák szakemberek például minden évben kihasználják a Magyarország biztosította lehetőségeket, sőt, igény lenne a keretszám növelésére is. A szlovákok elsősorban a határmentén működő cégeket keresik - a Philipset és a Suzukit.

A magyarok a Luxemburg által biztosított húsz helyből mindössze 2-3 helyet töltenek be (elsősorban a vendéglátásban helyezkedve el). Német részről nem nagy az érdeklődés hazánk munkalehetőségei iránt - ugyanakkor a Németország által biztosított kétezer lehetőséget maradéktalanul kihasználják a magyarok.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Karriercentrum
(Az Üzleti Negyed szolgáltatása)

Karriertanácsok
(Az Üzleti Negyed szolgáltatása)