Nestlé: 5,66 milliárd svájci frank tiszta nyereség

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A svájci Nestlé élelmiszeripari vállalat az első félévről 5,66 milliárd svájci frank tiszta nyereséget jelentett szerdán. Tavaly az első félévben 3,15 milliárd svájci frank volt a tiszta haszna. Az első félévi nettó profit nagyobb volt az elemzői várakozásnál a világ legnagyobb élelmiszeripari csoportjánál, az összeget az Alcon szemápoló cikkeket gyártó részleg részleges tőzsdei kibocsátása növelte.

A működési eredmény 5,2 milliárd svájci frankra nőtt 4,58 milliárdról, a pénzforgalmi többlet (EBITDA) 6,64 milliárdra 5,89 milliárdról. A félévi értékesítés 44,22 milliárd svájci frank volt, a tavalyi első félévi 41,24 milliárd helyett. A növekedéshez hozzájárult az amerikai Ralston Purina állateledel-gyártó 10 milliárd dolláros megvásárlása, de a bevétel mégis elmaradt a várttól. A Nestlé a tavalyinál nagyobb értékesítést valószínűsített szerdán egész évre is.

A Nestlé további felvásárlásokat is tervez: a kiszemeltek között van a Chef America 2,6 milliárd dollárért, a Dreyer Grand Ice Cream, és elemzők szerint a Hershey Foods is 12 milliárd dollárért, a Pfizer Adams részlege 4 milliárd dollárért és a Novartis gyógyszergyár egészséges élelmiszereket gyártó részlege.

A vállalatcsoport adóssága 16,2 milliárd svájci frank volt a félév végén, a tavaly év végi 19,4 milliárd helyett.

(MTI)

Korábban:

A Kit Kat jogaiért küzd a Nestlé
(2002. augusztus 5.)

Várakozáson aluli Nestlé eredmény
(2002. április 11.)

Ajánlat: