Idén 2,6 millió európai légi utasnak veszett el a csomagja

Vágólapra másolva!
A Malévnál sokkal kevesebb poggyász vész el, mint számos nagy európai légitársaságnál. Az idei első félévben a légi utasok 1,4 százaléka, összesen 2,6 millió utas került kellemetlen helyzetbe csomagjai elvesztése miatt.
Vágólapra másolva!

Az Európai Légitársaságok Szövetségének (AEA) legfrissebb összesítése szerint a kontinensen a rangsor élén a Turkish Airlines áll, mert járatain mindössze 4,2 csomag tűnt el ezer utasra számítva az év első hét hónapjában. A második helyen a Malév következik 6,9, majd a Finnair 9,7, az Iberia 10,1, a Swiss 11, a SAS 12, az Alitalia 13,3, az Air France 14,4, a Lufthansa 16,7, az osztrák AUA 17,3, a British Airways 17,7, majd a KLM 18 elveszett bőrönddel.

Európai átlagban mindez azt mutatja, hogy a járatok utasainak az 1,4 százaléka nem kapta meg a csomagját, illetve csomagjainak egy részét, amikor megérkezett a célállomására. Ez azt jelenti, hogy január és július között 2,6 millió légi utas került ilyen kellemetlen helyzetbe Európa repterein. Az összesítések szerint a kontinens repülőjáratain eltűnt csomagok 85 százaléka 48 órán belül megkerül, és ha késve is, de a tulajdonosok végül megkapják az úti holmit.