Eredménytelen az M3-as közbeszerzése

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

"Előre nem látható és elháríthatatlan ok következtében beállott lényeges körülményre" hivatkozva eredménytelenné nyilvánította 2009. július 31-én az M3 gyorsforgalmi út Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti szakaszának építésére vonatkozó közbeszerzési eljárást a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM).

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet felcserélte a hosszú távú fejlesztések rangsorának élén az M3 gyorsforgalmi út Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakaszát az M4 autóút Budapest Cegléd közti szakaszával. A kabinet megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a tervezett fejlesztést az európai uniós források terhére, a Közop program keretében valósítsa meg.

A Népszabadság korábban azt írta, a kormány azért kényszerült a cserére, mert az M4 említett szakasza autóúthoz szükséges környezetvédelmi engedéllyel rendelkezik, holott autópályaként építenék meg. Az uniós támogatás elbírálása során, a tervekből derült fény erre, így ez az útszakasz nem kaphat támogatást. Az M3 Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakaszával nincs ilyen probléma, ez megépülhet uniós forrásból.