Az eBay eladhatja a Skype-ot

Vágólapra másolva!
 A New York Times szerint az eBay várhatóan magánbefektetők csoportjának adja el a Skype-ot, amely internetes telefonszolgáltatásokkal foglalkozik.
Vágólapra másolva!

Az ügyletet várhatóan kedden jelentik be, ezt a CNN Money is közölte. A tranzakció értékét nem közölték, de állítólag az eBay mintegy 2 milliárd dollárra tartja a Skype-ot.

A New York Times szerint a vevők egyike lehet egy kockázati tőkebefektető cég, az Andreessen Horowitz, amelyet Marc Andreessen irányít. Andreessenről tudni érdemes, hogy ő volt a Netscape társalapítója. Szintén a vevők között lehet az Index Venture és a magántőkebefektető Silver Lake Partners.

Kedden jelent meg egy másik, a Skype-pal kapcsolatos hír, miszerint a szolgáltatás nem biztonságos, azaz lehallgatható. Az internetes telefonszoftver lehallgatására alkalmas kódot egy svájci programozó, Ruben Unteregger azért hozta nyilvánosságra, hogy felhívja a figyelmet az alkalmazás sebezhetőségére, és megnehezítse ezzel a vírusírók vagy a VoIP-beszélgetéseket lehallgatni kívánó hatóságok dolgát.