Vágólapra másolva!
Újabb munkavállaló lett öngyilkos a France Telecomnál, a sorozat már a kormányzatot is aggasztja.
Vágólapra másolva!

Xavier Darcos, a francia munkaügyi miniszter kedden találkozni fog a France Telecom elnök-vezérigazgatójával, Didier Lombard-ral, a téma pedig a társaság munkavállalói körében elkövetett öngyilkosságok lesznek - írja a Wall Street Journal (WSJ).

A találkozóra azt követően kerül sor, hogy a szakszervezetek aggodalmaiknak adtak hangot, miután pénteken a cég egyik munkavállalója kivetette magát a irodája ablakán. Tavaly február óta a France Telecom alkalmazottjai közül 23-an vetettek véget önkezükkel az életüknek.

A szakszervezetek szerint az öngyilkosságok gyakorivá válása mögött a társaság átszervezése húzódik meg, a cég ugyanis 13 év alatt egy tipikus állami vállalatból piaci céggé vált, aminek következtében - többek között - felmondtak 22 ezer munkavállalónak is, mégpedig végkielégítés nélkül.

Vasárnap Christine Lagarde pénzügyminiszter közölte, hogy felkérte a France Telecom vezetését, hogy rendkívüli igazgatósági ülésen vitessák meg az öngyilkosságok kérdését. A France Telecom ugyan már nem állami vállalat, de a francia állam így is a cég legnagyobb részvényese: Párizsnak 26,97 százalékos pakettje van a társaságban.