New Yorkot is jókedvre derítette Buffett

Vágólapra másolva!
Vegyesen zártak kedden a New York-i értéktőzsde vezető indexei. A vállalati felvásárlások a részvények többségének árfolyamát megemelték, a Morgan Stanley egy elemzése azonban valamelyest elrontotta a hangulatot.
Vágólapra másolva!

A New York-i tőzsde fő mutatója, a Dow Jones ipari átlag (DJIA) a hétfőinél 17,53 ponttal, azaz 0,18 százalékkal alacsonyabban, 9771,91 ponton zárt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 8,12 ponttal, vagyis 0,40 százalékkal nőtt, és 2057,32 ponton végzett. Az S&P 500-as mutató szintén emelkedett valamivel: 2,53 ponttal, azaz 0,24 százalékkal volt magasabb az előző napinál, és 1045,41 ponton zárta a kereskedést.

A Bloomberg összegzése szerint két csökkenő árú részvényre öt dráguló jutott kedden a Wall Streeten. A Dow Jones azért zárt mégis mínuszban, mert a Morgan Stanley óvatosságra intette a befektetőket a chipgyártó vállalatok részvényeivel kapcsolatban.

Jól szerepeltek az energiaipari és a nyersanyagtermeléssel foglalkozó cégek papírjai, miután az olaj és az arany egyaránt emelkedett. A leginkább ugyanakkor két felvásárlási hír hatott a piacra, jelesül az, hogy Warren Buffett vasúttársaságot vesz, a Stanley Works pedig egyesül legnagyobb riválisával, a Black & Deckerrel. Utóbbi árfolyama 1980 óta a legnagyobb mértékben, 31 százalékkal emelkedett a bejelentés nyomán.

Ha Warren Buffett valamibe pénzt rak, abban, úgy tűnik, az emberek megbíznak - kommentálta a Bloombergnek egy bostoni cég befektetési stratégája, hogy a Burlington Northern vasúttársaság részvénye 28 százalékkal drágult.