Egyre többen vannak az APEH feketelistáján

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta az APEH a nagy összeggel tartozó adózók listáját. Mind a magánszemélyek, mind a cégek száma növekedett a fél évvel ezelőtti állapothoz képest.
Vágólapra másolva!

Tavaly nyáron 2764 magánszemély és egyéni vállalkozó szerepelt az adót legalább 180 napon át meg nem fizetők között, az év végére ez a szám közel 200 új névvel 2955 főre bővült.

Az APEH friss feketelistáján ott van a 2007-es csúcstartó, az akkor 374 millió forinttal tartozó Varjas István Attila, akárcsak az MTK focicsapatának egykori szerb középpályása, Goran Jezdimirovic, illetve az egykori NB1-es focista, Katzenbach Imre, akik szintén már két éve szerepelnek a legnagyobb adósok között. Ott van a nagyadósok között Lang Györgyi énekes is, és bár a 2007 májusának elején közzétett listán még szerepelt Tocsik Márta is, de a listáról azóta lekerült a jogásznő.

A több mint 100 millió forinttal tartozó cégek száma is emelkedett tavaly nyár óta. Akkor még 1349 vállalat szerepelt a listán, ez mostanra 1655-re nőtt. A listán szerepel az Il Ferro Kft., amely autómatricák elhelyezésével foglalkozott, de a sikertelenség és a fizetésképtelenség miatt 2007-ben elkezdték felszámolni a céget. Az Il Ferro két vezetőjét 2008-ban őrizetbe vették csalás gyanúja miatt.

A listán található a felszámolás alatt álló Szobi Szörp Zrt. és a Sweet Point Zrt. A "www.aqua.hu" Kft. szintén felszámolás alatt áll és egyben 100 millió forint fölötti összeggel tartozik az államnak.

Az összeállítás szerint továbbra is tartozik az adóhatóságnak a Bábolna Zrt., a Budapesti Vegyiművek, a Cornexi, a Csepeli Csőgyár, a DAM Steel, a Délépítő, az Elektro Computer, a Ganz Transelektro, az Ikarus Holding, a Styl Ruhagyár, a Transelektro, a Zala Bútor és a Zalabaromfi.

A teljes listát itt (magánszemélyek) és itt (nem magánszemélyek) találja.