India fékezne mielőtt túlpörög a gazdasága

Vágólapra másolva!
Félénknek nevezte az EU-t a görög miniszterelnök, India az élénkítés leállítását tervezi, csalódást okozott a Dubai World fizetési ajánlata - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

A CNN szerint félénknek nevezte az Európai Uniót George Papandreou görög miniszterelnök a bajba került ország megsegítése körüli politikai szócsatában. A piaci felfogás és viselkedés elleni küzdelemben Görögország nem tud egyedül helytállni - mondta a kormányfő.

Jó lett a japán utolsó negyedéves GDP, a pénzügyminiszter mégsem optimista - írja a Reuters. Az újabb visszaesés valószínűsége csökkent, de a világgazdaság és a munkanélküliség helyzete továbbra is rossz, ezért nagy kockázatokat rejt magában.

Indiai telefontársaság jelent meg az arab-afrikai térség piacán, egy 10,7 milliárd dolláros ajánlattal, amelyet a kuvaiti Zain társaság megvételére címeztek. A Bharti Airtel vállalat ezzel viszont nem szerezné meg a Zain marokkói és szudáni részlegét. A Reuters Afrikát úgy nevezi, mint az utolsó kontinens, ahol még nagy előfizetőszám-emelkedést lehet várni.

India várhatóan 7,2 százalékkal növekszik márciustól márciusig tartó időszakban. A gazdaságösztönző program tehát sikeresnek tűnik, de most az infláció letörése lesz a következő feladat. A kormány várhatóan hamarosan bejelenti az élénkítések leállítását - írja a BBC.

A Dubai World, amely tavaly közel került a csődhöz, majdnem újabb bankválságot előidézve a világ piacain, a hitelezők 60 százalékát ajánlhatja fel rövidesen annak a megállapodásnak a fejében, hogy átütemezzék a cég 22 milliárd dolláros adósságát - írja a Wall Street Journal. A visszafizetést a dubaji kormány garantálná, de az ajánlat így is ráijesztett a piacokra, amelyek eséssel reagáltak a bejelentésre.