Változások a Magyar Telekom szervezetében és vezetésében

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom piacvezető szolgáltatóvá vált három képernyős vállalatként, számos mobil készüléken, számítógépen és televízió képernyőn keresztül elérhető terméket és szolgáltatást kínálva lakossági ügyfeleinek. Szélessávú internet hozzáférést mintegy 650 ezer otthonban biztosít, piacvezető a mobil szélessávú szolgáltatások terén, a tévészolgáltatók között pedig a második legnagyobb piaci szereplő.
Vágólapra másolva!

Annak érdekében, hogy a Magyar Telekom (társaság) a gyorsan változó piaci és gazdasági környezetre még hatékonyabban tudjon reagálni, az igazgatóság 2010. április 21-ei ülésén az irányítást érintő szervezeti változásokról döntött.

A 2008-ban bevezetett ügyfélközpontú szervezeti működést továbbfejlesztve, a társaság döntéshozatali képességét és rugalmasságát erősítő funkcionálisabb szervezet létrehozására van szükség. A változások erősítik továbbá a marketing, az értékesítés és a technológiai területek közötti együttműködést, és biztosítják, hogy a társaság hagyományos vezetékes és mobil szolgáltatóból egy innovatív, a kikapcsolódás élményét nyújtó kommunikációs és információs szolgáltatóvá váljon.

Minden, korábban a társaság különböző szervezeti egységeiben végzett, a lakossági piacot érintő termékfejlesztés, kommunikáció, piackutatás és márkastratégia irányítására az igazgatóság létrehozott egy marketing vezérigazgató-helyettesi pozíciót. A marketing vezérigazgató-helyettes Király István lesz, aki jelenleg a társaság Vállalati Szolgáltatások Üzletágának marketing igazgatója. A fentiek, az új marketing és márkastratégiai megközelítéssel együtt biztosítják, hogy a lakossági ügyfelek vonzó termék - és szolgáltatás portfólióból választhassanak.

A magas szintű és teljes körű lakossági kiszolgálás biztosítása érdekében értékesítési vezérigazgató-helyettesi pozíció létrehozásáról döntött az igazgatóság. Az új vezérigazgató-helyettes lesz felelős az értékesítésért, ügyfélszolgálatért, valamint az ügyfeleknek kínált eszközök logisztikai hátterének biztosításáért.

Egyidejűleg, a jelenleg a vezérigazgató közvetlen irányítása alá tartozó számos irányítási és ellenőrzési funkció - a jogi, a szabályozási, a megfelelőségi, a belső ellenőrzési és a biztonsági területek - irányítására jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót hozott létre az igazgatóság. A jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettes Máthé Balázs lesz, aki jelenleg jogi igazgató.

Az új vezérigazgató-helyettesek tagjai lesznek a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is.

Szintén az új kihívásoknak megfelelő szervezet-fejlesztés keretében, minden olyan pénzügyi tevékenység, amelyet jelenleg a társaság különböző szervezeti egységei végeznek Thilo Kusch gazdasági vezérigazgató-helyettes irányítása alatt összevonásra kerülnek.

További változás, hogy Pataki Róbert stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes irányítási területe kibővül a társaság nagykereskedelmi tevékenységének felügyeletével.

Az emberi erőforrás -, a műszaki terület, valamint a Vállalati Szolgáltatások Üzletág irányítását a változások nem érintik.

A szervezeti változásokkal összefüggésben Winkler János vezérigazgató-helyettesnek, a Lakossági Szolgáltatások Üzletági jelenlegi vezetőjének munkaviszonya közös megegyezéssel április 30-án megszűnik.

A Lakossági Szolgáltatások Üzletágat a szervezeti változások hatálybalépéséig, 2010. július 1-jéig Christopher Mattheisen vezérigazgató irányítja.

"Szeretném kifejezni őszinte köszönetemet és elismerésemet Winkler Jánosnak a kiemelkedő munkájáért, amellyel jelentősen hozzájárult a társaság sikereihez. János fontos szerepet játszott a Westel majd a T-Mobile márka piacvezető pozíciójának elérésében és megtartásában, csakúgy, mint a T-Home márka sikeres bevezetésében, valamint a társaság három képernyős stratégiájának megvalósításában. Jövőbeni tevékenységéhez sok sikert kívánunk" - mondta Christopher Mattheisen.

A fenti szervezeti változások 2010. július 1-én lépnek hatályba.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.