Internetszolgáltatókat bírságolt a GVH

Vágólapra másolva!
A Fibernet 2,5 millió, a Vidanet félmillió forintos büntetést kapott a versenyhivataltól megtévesztő reklámok miatt. A két cég hasonló jogsértést követett el, az egyik visszaeső.
Vágólapra másolva!

Jogsértő összehasonlító reklámokat tett közzé két távközlési szolgáltató, a Fibernet Zrt. és a Vidanet Zrt. - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A két vállalkozás elhallgatta a versenytársai által kínált internetcsomagok az övénél kedvezőbb tulajdonságait, ezért a versenyhatóság összesen 2,5 millió forint bírságot szabott ki - közölte a GVH.

A Fibernet Zrt. 2009 áprilisa és júliusa között Kalocsán, Siófokon és Nyergesújfalun juttatott el olyan hirdetéseket a fogyasztókhoz, amelyek a GVH vizsgálata szerint nem voltak objektívek. Így például nem tüntette fel megfelelően, hogy a rivális termék - a sajátjával ellentétben - hűségnyilatkozat nélküli, illetve összecserélte a le- és feltöltési sebességet.

A GVH 2 millió forint bírságot állapított meg, súlyosító körülményként véve figyelembe, hogy a cég ellen már folyt eljárás, mely jogsértés megállapításával zárult.

A Vidanet mindszenti hirdetésével szemben is a hűségnyilatkozat mint áralakító tényező figyelmen kívül hagyása volt a kifogás. A GVH félmillió forint bírságot állapított meg, enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy az akció csak csekély számú új előfizetőt eredményezett.