Elindította energiakereskedelmi szolgáltatását a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom 2010. május 17-étől kedvezményes árú villamosenergia- és földgázszolgáltatást kínál a telekommunikációs szolgáltatásait igénybe vevő lakossági ügyfelei számára Budapest XVIII. kerületében, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron és Szombathelyen. Az energiakereskedelmi szolgáltatás az üzleti ügyfeleknek is elérhető. Az energiapiacra történő belépéssel az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója nem kívánja gyökeresen átalakítani az energiapiaci viszonyokat, hanem - szolgáltatási körét tovább bővítve - jelenlegi és leendő ügyfeleinek kínál többletértéket.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom május 17-étől kedvezményes áram- és földgázszolgáltatást indít lakossági ügyfelei részére négy nagyvárosban - Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen, Miskolcon és ezen városok vonzáskörzetében -, valamint Budapest XVIII. kerületében - áll a társaság szerdai közleményében.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az energiapiacra történő belépésről elmondta: "Az új szolgáltatásnak köszönhetően a telekommunikáció mellett ügyfeleink otthonába visszük az energiát is - így biztosítjuk az otthon fényét és melegét. A Magyar Telekom alaptevékenysége természetesen továbbra is a telekommunikáció, amelyet most kiegészítünk az energiaszolgáltatásokkal. Széles ügyfélkörünk egyúttal kiépített bizalmat, megszokott értékesítési pontokat jelent, és azt az előnyt, hogy mindent egy helyről, a megbízható szolgáltatótól lehet beszerezni. Sőt, a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőket is elintézzük az ügyfeleink helyett. Az új piaci területek felé történő nyitással előfizetőink elégedettségét, kényelmét és lojalitását szeretnénk növelni."

A lakossági ügyfelek körében az egyetemes árhoz igazodó áram- és gázdíjból számított kedvezménnyel (vagyis olcsóbban mint az egyetemes szolgáltató tenné) értékesít a cég áramot és földgázt mindazoknak, akik jelenlegi vagy leendő előfizetői valamely T-Home-szolgáltatásnak - ilyen a vezetékes telefon és az internet, a kábel- és műholdas televízió. A lakossági és egyetemes szolgáltatásra jogosult kisüzleti ügyfelek számára három különböző kedvezményszintet kínál, így az áramdíjból akár 5, a gázdíjból pedig akár 8 százalékos kedvezmény is elérhető. A kedvezmény mértéke az ügyfél energiafelhasználási helyén igénybe vett T-Home-alapszolgáltatások számától, illetve a Kapcsolat Programban elért kedvezményjogosultsági szinttől függ.

Az üzleti ügyfeleknek a Magyar Telekom az ország teljes területén lehetőséget biztosít a szolgáltatás igénybe vételére. A T-Systems ügyfelei közül a kis- és középvállalatok meghatározott körét 2010 áprilisától közvetlenül keresik fel az ügyfélmenedzserek, hogy az energiaszolgáltatási ajánlatokat ismertessék.

Az energiaszolgáltatást megrendelő ügyfelek részére a szolgáltatóváltással járó adminisztratív teendőket teljes egészében a Magyar Telekom intézi. Az áram- és földgázellátás folyamatos marad, nincs szükség helyszíni szerelésre, kiszállásra. Az áram- és földgáz-szolgáltatáshoz szükséges mérőórák, vezetékek karbantartását továbbra is a jelenlegi (elosztóhálózati engedélyes) szolgáltató biztosítja. Az egyedüli változás az lesz, hogy a váltás után az áram- illetve földgázszámla a Magyar Telekomtól érkezik, a telekommunikációs számlától függetlenül, külön-külön borítékban.

A Magyar Telekom az innovációban is élen járó szolgáltatóként kiemelt figyelmet fordít új piacok és növekedési lehetőségek feltárására, innovatív és nem hagyományos szolgáltatások bevezetésére. A vállalat a telekommunikációs piacokon megszerzett tapasztalatait felhasználva, szolgáltatási körének további bővítése érdekében tette meg első lépéseit a magyar áram- és földgáz-kiskereskedelmi piacon. Energiapiaci viszonteladóként a vállalat legfontosabb célja az új ajánlatokkal az, hogy meglévő ügyfeleit megtartsa, elégedettségüket erősítse, és bizalmukat növelje. A piacvezető távközlési szolgáltatónak minden adottsága és képessége megvan a nagyszámú ügyfélkör kiszolgálásához. Informatikai háttere, ügyfélszolgálata, befizetés-kezelési megoldásai, valamint tömeges számlázási rendszere az energiakereskedelemben is alkalmazhatók - áll a társasáság közleményében.

Az Európai Unió előírásainak megfelelően Magyarország áram- és földgázpiacának liberalizációja 2009 júliusában fejeződött be. A Magyar Telekom a közelmúltban stratégiai megállapodást kötött az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel, amely kizárólagos beszállítóként biztosítja a társaság és ügyfeleinek a szükséges villamosenergia- és földgázkapacitást.

A Magyar Telekom nem hagyományos szereplője az energiapiacnak, ezért energiaszolgáltatásának bevezetése során különösen ügyel a megfelelő tapasztalat megszerzésére, amelynek egyik legfontosabb pillére a fokozatos piacra lépés. A Magyar Telekom 2010 második félévében határozza meg az energiapiaci szerepvállalásának és a szolgáltatási terület bővítésének további lépéseit - zárul a közlemény.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.